Achterwanden keuken

Misschien ben je al een tijdje uitgekeken op je bestaande tegels in de keuken of heb je gewoon zin in een nieuwe look voor de keuken. Een keuken achterwand is het perfecte alternatief voor tegels in keukens.

Met een keukenachterwand bescherm je de wand tegen vetspetters, ideaal voor gebruik achter de kookplaat. Anderzijds is de achterwand ook bepalend voor het totaalbeeld van de keuken. 

Bij Van der Veen Keukenrenovatie heb je diverse mogelijkheden voor jouw keukenachterwanden. Zo leveren wij achterwanden in allerlei afmetingen en de volgende materialen:

✓ Aluminium (Bokmerk)
✓ Composiet
✓ Glas
✓ Graniet
✓ Keramiek
✓ Kunststof
✓ Marmerlook
✓ PVC
✓ RVS

achterwand keuken

Keuken achterwand vervangen

Wanneer je keuken nog in goede staat is maar het design van de keuken je verveelt, is een vervanging van keukenkastjes en lades een prima oplossing. Maar heb je al eens gedacht om te wisselen van achterwand? Het plaatsen van een nieuwe achterwand kan een wereld van verschil maken. Hiermee ziet jouw keuken er pas écht af uit. De achterwand – ook wel spatwand genoemd – is iets wat jaren meegaat.

Je kunt voor de achterwand een gave trendkleur gebruiken zoals zwart, roze, goud of een mooie groen tint. Er zijn diverse materiaal soorten om uit te kiezen. Een glazen achterwand in de keuken is bijvoorbeeld erg populair. Je hebt de keuze uit allerlei verschillende type glas. Denk hierbij aan melkkleurig glas of met een bepaald design erin. Het voordeel van dit type achterwand is dat het zeer onderhoudsvriendelijk is. Het vuil dat tijdens het koken kan ontstaan gaat niet tussen voegen zitten en glas is eenvoudig schoon te maken.

Een achterwand in de keuken van steen of marmerlook is ook mogelijk. Het leuke hiervan is dat dit zeer goed kan matchen met je vloer of keukenblad. Of wat dacht je van een achterwand van kunststof? Er is een uitgebreide collectie aan kleuren en patronen!

Of je keuken nu modern, industrieel of klassiek is. Voor elke keukenstijl bestaat er een achterwand die goed past in jouw droomkeuken.

Welke achterwand kies jij?
Ben jij er al helemaal over uit wat je wil? Of zie je door de bomen het bos niet meer en heb je nog geen idee wat voor achterwand je in je keuken zou willen? Wij helpen graag mee bij het maken van een keuze in de vele materiaal- en kleursoorten. En informeren je over de kosten van de achterwand en het monteren ervan.

achterwand keuken kunststof
spatwand glas
achterwand composiet
spatwand rvs

Meer informatie

Neem contact op voor de mogelijkheden of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom in Velsen-Noord. 

Ontdek de mogelijkheden

Kijk ook eens naar andere keukenonderdelen die je kunt vervangen zoals keukenfronten, inbouwapparatuur en werkbladen.