header blog moderne keukens

Blog: Moderne keukens

Bij de inrichting van een moderne keuken staan rust, minimalisme en symmetrie centraal. Moderne keukens hebben een strakke vormgeving met rechte lijnen en hoeken. Om dit effect te versterken, kies je voor greeploze kasten en lades, en een strak werkblad zonder rondingen.
Kleuren en materialen in de moderne keuken

De kleur en het materiaal bepalen voor een groot gedeelte de sfeer in jouw moderne keuken. Kleuren als wit, zwart en grijs zetten de toon. Deze subtiele, rustige kleuren vormen een smaakvol geheel met andere interieuringrediënten waarmee de moderne keuken zich onderscheidt. Denk aan roestvrij staal, hoogwaardig kunststof en hout. Aanrechtbladen van graniet en composiet vallen ook volledig op z’n plek binnen dit design.

Hoogglans moderne keuken

Hoogglans keukens hebben een moderne en minimalistische uitstraling en zijn daarom erg geliefd. Wanneer u voor hoogglans kiest, verandert uw keuken dan ook direct in een schitterende luxueuze ruimte. Hoogglans kan in verschillende kleuren uitgevoerd worden.

Matte moderne keuken

Ook de matte moderne keukens zijn in opmars. Het ziet ernaar uit dat deze keukeninrichting de komende jaren alleen maar in populariteit zal toenemen. Door de matte uitstraling zijn vingerafdrukken en vetvlekken minder goed zichtbaar. Ook weerspiegelen ze niet, waardoor je geen last hebt van schittering.

Greeploze moderne keuken

Greeploze keukens gaan hand in hand met een moderne keukenstijl. Geen tierelantijntjes en alles recht-toe-recht-aan. Bij een greeploze keuken hebben de keukenfronten geen (zichtbaar) handvat waarmee je de kast of lade opent. Dit geeft een rustige uitstraling, de keuken lijkt optisch groter en de fronten zijn makkelijker schoon te maken.

Moderne keukenapparatuur

Een moderne keuken zou niet modern zijn als we er niet ‘connected’ kunnen zijn. Stuur slimme keukenapparaten aan met je smartphone of tablet en maak jouw leven nóg leuker en eenvoudiger. Van geïntegreerde afzuigsystemen, inductiekookplaten en magnetrons die je vanuit je luie stoel bedient. Tegenwoordig staat er altijd een warme maaltijd voor je klaar als je thuiskomt.

Meer weten over moderne keukens en apparatuur?

Van der Veen adviseert je graag over de mogelijkheden.