bosch inbouwapparatuur

Blog: Bespaar flink met zuinig keukenapparatuur

Energie besparen is mooi, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Ga jij binnenkort jouw keuken verbouwen? Dan is het goed om een weloverwogen keuze te maken bij de apparaten die je aanschaft. Wanneer deze voorzien zijn van een zuinig energielabel, kun je namelijk flink besparen op je energierekeningen.

Geen nieuwe keuken, wel nieuw apparatuur
Ook als je keuken nog niet aan vervanging toe is, loont het om na te gaan welke mogelijke energieslurpers er op dit moment in jouw keuken staan. Hoe ouder jouw koelkast, hoe meer stroom je bespaart met een nieuwe met een zuinig energielabel.

Dit geldt ook voor de vriezer, combimagnetron, vaatwasser of afzuigsysteem. Of wat dacht je van die lang gewenste Quooker of stoomoven? Misschien wil je nu eindelijk af van het koken op gas en een inductiekookplaat laten plaatsen.

Het klinkt misschien vreemd, maar soms is het beter om een goed werkend apparaat te vervangen voordat het stuk is. Er wordt onderschat hoeveel energieverbruik bespaard kan worden door het aanschaffen van nieuw apparatuur. Het is allemaal mogelijk én het is een voordeligere oplossing dan een hele nieuwe keuken.

Duurzaamheid bij onze leveranciers
Voor keukenmateriaal en -apparatuur werken wij alleen samen met de beste merken waarbij we ook letten op hun ‘footprint’. Je kunt bij ons terecht voor apparatuur van AEG, Atag, Bora, Bosch, Etna, Inventum, Liebherr, Miele, Pelgrim, Siemens en Quooker. Het voordeel hiervan is dat je altijd kunt kiezen voor het prijs- en kwaliteitsniveau dat bij jouw budget past. Van der Veen helpt je graag bij jouw keuze.

Optioneel: Over de energielabels
Keukenapparatuur wordt naar wettelijke normen ingedeeld in energiezuinigheidsklasses. Aan de hand van het label kun je zien hoe zuinig het apparatuur is. In eerste instantie werden de klassen ingedeeld van A t/m G. Inmiddels is dit veranderd en is het ingedeeld van klasse A +++ tot klasse D waarbij de klasse A +++ het meest energiezuinig is.

Keukens voor de toekomst
Verantwoord koken is meer dan alleen koken op groene stroom. Voer dit thema door in je hele keuken met duurzame materialen en zuinige apparaten met een milieuvriendelijk productieproces. Wees bewust en maak jouw keuken toekomstbestendig!

Plan een afspraak met Van der Veen Keukens en Renovatie voor een deskundig advies!