Composiet keukenblad

Laat je keuken spreken door onze duurzame kwaliteit composiet. Composiet werkbladen hebben een natuurlijke uitstraling en zijn een goed alternatief voor werkbladen van natuursteen. Composiet is beschikbaar in vele kleuren en structuren en past daardoor in elke keuken.

Eigenschappen

✓ Vlekbestendig
✓ Mogelijk kleurverschil
✓ Maximale bladmaat: 1200x3000mm

Materiaal en eigenschappen
Royal Stone® is een innovatief natuurproduct dat staat voor kwaliteit en design. Royal Stone® bestaat voor 93% uit kwartsiet. Dit zijn minuscuul gezuiverde zandkorrels waaraan kleurpigmenten en granietkorrels worden toegevoegd. Het kwartsiet wordt samengevoegd met 7% polyesterhars, waarna het mengsel onder een hoge druk en temperatuur tot plaatmateriaal wordt gevormd. Tijdens het mengproces in de silo’s kunnen kleurpigment opeenhopingen plaatsvinden, zogenaamde verklonteringen (vlekken) die niet te voorkomen zijn. Dit heeft geen nadelen voor de kwaliteit, maar wel is het verstandig de klant over de productiewijze en de daarmee samenhangende verschijnselen in te lichten. Na dit proces wordt het materiaal (op dikte) gekalibreerd en wordt de bovenzijde afgewerkt. Voor een nog mooier effect kunnen er stukjes glas, spiegeltjes of andere materialen worden toegevoegd. Royal Stone® is de perfecte basis voor uw werkblad of vloer en is leverbaar in diverse kleurstellingen. Royal Stone® is een massief materiaal (niet poreus), dus uitermate slijtvast en vanwege de samenstelling gering gevoelig voor breuk (taaier dan graniet). Royal Stone® neemt nagenoeg geen vocht op en is dus hygiënisch en vlekbestendig. Let wel op met agressieve stoffen (zoals afbijtmiddelen e.d.), deze dienen direct met veel water te worden verwijderd. Doordat de basis van het product uit natuurlijk materiaal bestaat, is kleurverschil tussen de platen altijd mogelijk. Ook afwijkingen ten opzichte van het monster is niet te voorkomen.

Afmeting
Maximale bladmaat uit één stuk is 1200 x 3000 mm. Afhankelijk van de kleur is de dikte van het materiaal 13 of 20 mm. Grotere bladen zullen geleverd worden in meerdere delen. Aandacht voor koppelnaden: deze plaatsen we volgens uw bestelling en/of in overleg. Bij de kleur Coloniale is het niet mogelijk om de kookplaatuitsparing met een “vork” te bestellen: dit wordt dan uitgevoerd als “brug” aan de voor- en achterzijde. Maattolerantie van 3 mm. Dit mag niet als storend worden ervaren. Royal Stone® wordt geheel in eigen fabriek op maat gemaakt en voorzien van de gewenste randafwerking.

Afwerking
Spoelbakken kunnen vlak worden ingelegd of ondergebouwd. De inleguitsparingen worden door topline maatwerkbladen rondom voorzien van een unieke facetrand. Alle werkbladen worden versterkt dan wel opgedikt met hardschuim voorzien van een schroefbare ABS-Backing.

Toepassingen
Naast de toepassing van Royal Stone® als keukenwerkblad wordt dit materiaal ook veel gebruikt voor achterwanden, smetplinten, vensterbanken, tafel- en bureaubladen, maar ook t.b.v. vloeren en trappen, etc. De vele kleuren en randafwerkingen bieden natuurlijk ook veel combinatiemogelijkheden.

Kleur en structuur
Aangezien Royal Stone® een natuurlijk mengsel betreft, waarin opeenhopingen kunnen plaatsvinden, is het niet mogelijk een vaste kleur/structuur te garanderen, zoals bij (gedrukte HPL) kunststofplaten het geval is. Tevens kan bij een volgende productie, ondanks dat alles in geautomatiseerde processen wordt afgewogen, toch een kleur- en structuurafwijking ontstaan. Ons advies om nabestellingen direct bij elke order mee te bestellen of reserveren.

Glasstructuur
De Coloniale, Mirror en Luce kleuren bevatten glasdeeltjes, welke tijdens het polijstproces mee gepolijst worden. Door het polijsten kunnen incidentele ondiepe putjes ontstaan. Dit komt doordat deze deeltjes aan de oppervlakte los kunnen laten indien deze heel dun worden. Dit is normaal in het verwerkingsproces en mag als zodanig niet als storend worden ervaren. 

Onderhoud
Royal Stone® is uitermate gemakkelijk in onderhoud.
De gezoete, grain, en anciento werkbladen zijn vlekgevoeliger dan de gepolijste bladen. Het afgewerkte oppervlak van deze bladen is minder glad en kan daardoor het vuil vasthouden en is ook tevens wat krasgevoeliger.

Meer informatie

Neem contact op voor de mogelijkheden of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. 

Ontdek de mogelijkheden

Kijk ook eens naar andere materialen zoals composiet, graniet, greengridz, hout, keramiek, kunststof, lapitec of Sima Core.