Granieten keukenblad

Laat je keuken spreken door onze duurzame kwaliteit composiet. Composiet werkbladen hebben een natuurlijke uitstraling en zijn een goed alternatief voor werkbladen van natuursteen. Composiet is beschikbaar in vele kleuren en structuren en past daardoor in elke keuken.

Kenmerken

✓ Krasbestendig
✓ 100% natuurproduct
✓ Poreus
✓ Putjes en vlekvorming mogelijk

graniet aanrecht
Materiaal en eigenschappen

Graniet is een gemengd korrelig, kristallijn stollingsgesteente dat ongelaagd van structuur is. Graniet is samengesteld uit verschillende mineraalsoorten die bepalend zijn voor kleurschakeringen van het graniet. Iedere streek van herkomst bezit zijn eigen bijzondere eigenschappen. Dit bepaalt de structuur van het graniet. Graniet is meer open van structuur dan composiet. Dit geeft het de uitstraling die graniet zo kenmerkend maakt. Door deze open structuur kunnen bij strijklicht putjes zichtbaar zijn.

Door de oorsprong van het gesteente kunnen er binnen een steensoort afwijkingen in kleur en structuur voorkomen. Ook kunnen er kleine haarscheurtjes en natuurlijke vlekken zijn ontstaan. Deze kenmerken geven een natuurproduct een uniek karakter.

Graniet heeft een hardheid tot 7 op de schaal van Mohs. Door zijn massiviteit is het uitermate kras- en slagvast. Een deel van de korrels is niet polijstbaar, waardoor elk blad een prachtige, unieke compositie van verschillende mineralen biedt. Graniet is een 100% natuurproduct. Doordat het enigszins poreus is, kan er vlekvorming ontstaan. Door een goede behandeling wordt de kans op vlekvorming verkleind. Het materiaal is verkrijgbaar in de dikte 20 mm.

Afmeting

Maximale bladmaat uit één stuk is 1200 x 2700 mm. Andere afmetingen op aanvraag. Grote bladen zullen geleverd worden in meerdere delen, aandacht voor koppelnaden deze plaatsen we volgens uw bestelling en/of in overleg. Bij graniet werkbladen wordt de kookplaat niet met een vork uitgevoerd maar met een brug aan voor- en achterzijde. Dit voornamelijk bij lengtes vanaf 2700 mm. Maattolerantie van 3 mm. Dit mag niet als storend worden ervaren.

Toepassing

Naast de toepassing als werkblad kent graniet nog meer toepassingsmogelijkheden. Het is ook mogelijk achterwanden, bureaubladen, vensterbanken, trappen en vloeren van dit materiaal te laten maken. Combinaties in kleuren en randafwerkingen zijn natuurlijk altijd mogelijk.

Meer informatie

Neem contact op voor de mogelijkheden of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. 

Ontdek de mogelijkheden

Kijk ook eens naar andere materialen zoals composiet, graniet, greengridz, hout, keramiek, kunststof, lapitec of Sima Core.