Grepen en knoppen

Nieuwe grepen en knoppen kunnen je keukenkastjes of lades een totaal nieuwe look geven. Binnen ons assortiment hebben wij meer dan 1000 verschillende keukengrepen en knoppen in verschillende uitvoeringen en kleuren, van strak tot klassiek. Wij leveren uitsluitend grepen van topkwaliteit.

Over dit product

✓ Meer dan 1000 grepen en knoppen
✓ Uitsluitend van topkwaliteit

handgreep keuken

Wanneer je je keuken laat vernieuwen, is het goed om vooraf ook na te denken over welke knoppen of grepen je wilt hebben in jouw keuken. Bij het kiezen van de keukenmaterialen wordt er vaak in eerste instantie gekeken naar de indeling van de keuken, de stijl van de keuken en het plaatsen van de gewenste inbouwapparatuur. Vaak wordt er als laatste nog even snel nagedacht over de grepen en knoppen, terwijl deze uiteindelijk voor een groot deel het uiterlijk van de keuken bepalen. Het is raadzaam hier de tijd voor te nemen en eerder stil te staan bij het keukenbeslag.

Kleur en stijl
Kijk eerst eens goed naar de stijl van de keuken. Is de keuken klassiek dan is het de meest logische keuze om brons antieke, messing gepolijst of zilver antieke keukenknoppen of keukengrepen toe te passen. Bij een landelijke of industriële keuken zijn de kleuren grijs metaal/tinkleur, roest en vooral zwart een voor de hand liggende keuze. Bij moderne keukens wordt er vaak gekozen voor geborsteld RVS, blinkend nikkel of blinkend chroom, bijpassend bij het keukenapparatuur of de kraan en spoelbak.

Knop of greep
Als de kleur en stijl gekozen zijn dan is het belangrijk te kijken of de voorkeur uitgaat naar een knop of een greep. Een knop is subtieler maar een greep geeft meer grip. Ook een combinatie van knoppen op deurtjes en lades met grepen is mogelijk. Bij het renoveren van een bestaande keuken kan in de meeste gevallen het beste gekeken worden naar de huidige knoppen of grepen.

Knoppen zijn makkelijk direct te vervangen door de oude eraf te schroeven en de nieuwe erop te zetten. Bij grepen is het belangrijk dat de boormaat hetzelfde is als de huidige grepen. Als de frontjes van de keuken overgeschilderd of overgespoten gaan worden, dan is het uiteraard mogelijk de huidige gaatjes te dichten en nieuwe gaten te boren waardoor de keuze volledig vrij is. Voor iedere stijl en voor iedere keuken is er de juiste greep of knop te vinden.

Greeploze of semi greeploze keuken
Voor iedere stijl en iedere keuken is er de juiste greep of knop te vinden. Maar misschien wens jij wel een (semi) greeploze keuken. Ook dan kun je kiezen uit verschillende systemen. Een greeploze keuken is voorzien van een modern en strak design. Een keuken die greeploos is uitgevoerd, heeft een overzichtelijke en geordende uitstraling. De keuken lijkt bovendien haast uit één geheel te staan, wat voor een prachtige eenheid zorgt.

knoppen keukenlade
greeploze keuken
grepen keuken
klassiek landelijke keuken

Meer informatie

Neem contact op voor de mogelijkheden of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. 

Ontdek de mogelijkheden

Kijk ook eens naar andere keukenonderdelen die je kunt vervangen zoals keukenfronten, inbouwapparatuur en werkbladen.