Sima Core keukenblad

Sima Core keukenblad is dik laminaat en bestaat uit een gekleurde bovenlaag met daaronder enkele lagen met fenolhars geïmpregneerd krachtpapier. De Sima Core werkbladen zijn verkrijgbaar in zó veel kleuren, dat je altijd een werkblad vindt dat past bij jouw interieur en smaak. Bovendien is het een voordelig blad, ook als je kiest voor het duurzame Greengridz. 

Eigenschappen

 ✓ Goede prijs/kwaliteit
 ✓ Krassen wat sneller zichtbaar

sima core

Materiaal
Sima Core is dik laminaat en bestaat uit een gekleurde bovenlaag met daaronder enkele lagen met fenolhars geïmpregneerd krachtpapier. De kenmerkende zwarte kern van het blad ontstaat door het aantal lagen papier. Onder hoge druk en temperatuur worden deze lagen samengeperst tot een plaat met een dikte van 1 centimeter. Uiteindelijk wordt het blad afgewerkt met een toplaag die de oppervlaktestructuur bepaalt. Sima Core is zeer stevig en stootvast. Het blad is net zo kras- en slijtvast als HPL (high pressure laminate). Het gesloten oppervlak zorgt ervoor dat het werkblad bijzonder watervast, hygiënisch en eenvoudig te reinigen is.

Afmetingen:
(max) 4100 x 1300 mm met uitzondering van N4503 Fossil Tree
Dikte : 10 mm

Bijzonderheden
Vrijwel alle materialen en kleuren zijn op voorraad en worden in onze eigen fabriek geproduceerd.

Toepassingen
Maatwerkbladen, achterwanden, smetplinten, stollenwanden en tafelbladen.

Eigenschappen

  • Unieke kleuren en oppervlakstructuren
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Watervast dankzij het gesloten oppervlak
  • Stevig en compact, en daardoor stootvast
  • Even kras- en slijtvast als een HPL blad
  • Hygiënisch en eenvoudig te reinigen
  • Vlakinbouw, onderbouw en verzonken onderbouw van spoelbakken mogelijk
  • PITT cooking mogelijk
  • Bladdiepte tot 65cm zonder meerprijs

Aandachtspunten
Snijplanken en onderzetters gebruiken. Krassen, deuken en brandplekken zijn onherstelbaar. De kern is zwart behalve bij de kleur 1001 R (door en door wit). Bladen in donkere kleuren zijn niet krasgevoeliger dan andere bladen, maar eenmaal ontstane krassen zijn wel sneller zichtbaar. Donkere bladen met een grove structuur vertonen eerder vervuiling (lastiger te verwijderen). Bij Sima Core achterwanden altijd een Backboard Saver gebruiken in geval van gaskookplaten.

Meer informatie

Neem contact op voor de mogelijkheden of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. 

Ontdek de mogelijkheden

Kijk ook eens naar andere materialen zoals composiet, graniet, greengridz, hout, keramiek, kunststof, lapitec of Sima Core.