Massief houten keukenblad

Massief houten keukenbladen creëren een geweldige sfeer in de keuken. Je kunt kiezen uit diversen houtsoorten en behandelingen. Van blank esdoorn tot warm kersen, van tijdloos beuken tot gloedvol donker notenhout. Niet alleen heeft elke houtsoort zijn eigen specifieke eigenschappen, zelfs van dezelfde houtsoort is geen enkel blad exact hetzelfde.

Eigenschappen

✓ Onderhoudsvriendelijk
✓ Relatief hoge mate van hittebestendigheid
✓ Lage mate van vochtabsorptie
✓ Geweldige sfeermaker
✓ Puur natuur in de keuken

houten werkblad

Hout heeft een natuurlijke uitstraling en geeft in de keuken een warme, knusse sfeer. Een houten aanrechtblad is stootvast, maar minder kras-, hitte- en vochtbestendig. Om het hout in goede staat te houden en permanente vlekken te voorkomen, moet je het blad regelmatig in de olie zetten of lakken.

Houtsoorten

Bij een massief houten keukenblad kun je kiezen uit verschillende houtsoorten, van licht tot heel donker. Niet alleen heeft elke houtsoort zijn eigen specifieke eigenschappen, zelfs van dezelfde houtsoort is geen enkel blad exact gelijk. Evenmin als dat bij bomen het geval is. Een massief houten keukenblad is verkrijgbaar met diverse randafwerkingen, zowel in vlakke uitvoering als met waterkering.

Onderhoudstips

Om zijn optimale conditie te behouden vereist een keukenblad van hardhout onderhoud. Om het hout tegen water en vochtopname te beschermen moet een houten werkblad regelmatig worden geolied. Hoewel de houten keukenbladen van onze keukens bij aflevering ruimschoots met olie zijn behandeld is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Laat natte vaat of vochtige vaatdoeken niet langdurig op het blad liggen. Neem vocht en vlekken af met een vaatdoek. Gebruik echter nooit schurende of geconcentreerde schoonmaakmiddelen. Dit kan blijvende schade aan het houten blad veroorzaken. Om langdurig van je houten aanrechtblad te kunnen genieten dien je het blad circa 2 keer per jaar met onderhoudsolie te behandelen.

Meer informatie

Neem contact op voor de mogelijkheden of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. 

Ontdek de mogelijkheden

Kijk ook eens naar andere materialen zoals composiet, graniet, greengridz, hout, keramiek, kunststof, lapitec of Sima Core.