Spoelbakken keuken

Een nieuwe spoelbak nodig? Wij leveren verschillende soorten en maten spoelbakken voor in de keuken.

✓ Roestvrij stalen spoelbak
✓ Kunststof spoelbak
✓ Keramiek spoelbak
✓ Granieten spoelbak
✓ Stalen spoelbak

spoelbakken keuken

Roestvrij stalen spoelbak

Wasbakken van roestvrij staal (RVS) zijn erg populair in keukens. Niet alleen is het materiaal duurzaam en betaalbaar maar het materiaal is ook niet modegevoelig zodat hij in elke keuken past. Roestvrij staal is sterk, kan tegen verschillende (bijtende) stoffen en kan wel een stootje hebben. Het nadeel van rvs is dat vlekken en krassen snel zichtbaar zijn. Vlekken zijn weg te poetsen maar krassen moeten worden gepolijst als je ze weg wilt hebben. Dit vergt heel wat zorgvuldigheid want als je dit niet goed doet is de bak blijvend beschadigd.

Kunststof spoelbak

Kunststof wasbakken zijn goedkoop en in verschillende kleuren te krijgen. Het is sterk en duurzaam. Helaas kan kunststof niet tegen bijtende middelen en krassen zijn snel zichtbaar. Vlekken zijn vaak moeilijk of niet meer te verwijderen en op den duur heb je kans op dunne plekken.

Keramiek spoelbak

Een wasbak van keramiek zie je vaak in een landelijke of klassieke keuken. Het grootste nadeel van deze wasbak is dat hij aanzienlijk duurder is dan andere wasbakken. Ook staan de randen vaak zo op elkaar dat er etensresten achter kunnen blijven zitten. Vind je hygiëne erg belangrijk? Dan is een wasbak van keramiek dus niet aan te raden.

Granieten spoelbak

Een spoelbak van graniet wordt op maat gemaakt en vormt 1 geheel met je graniete aanrechtblad. Dit geeft een heel mooi resultaat! Daarom is dit dan ook vrij prijzig. Graniet is duur en arbeidsinsentief. Graniet kan niet tegen bijtende middelen en deze kunnen dan ook blijvende schade veroorzaken. Net als met keramiek staan de wanden zo op elkaar dat het probleem met de etensresten ook geldt voor graniet. Niet zo hygiënisch misschien maar als je kiest voor luxe dan kun je overwegen deze nadelen voor lief te nemen.

Stalen spoelbak

Een spoelbak van geëmailleerd staal is vooral op zijn plaats in retro keukens. Dit materiaal kan niet goed tegen krassen. Geëmailleerd staal kan uitstekend tegen zuren en extreme hitte en ze kunnen geleverd worden in verschillende kleuren en met verschillende motieven. Het nadeel is dat deze wasbakken niet in elke keuken passen en het is een stuk duurder dan een wasbak van roestvrij staal.

Meer informatie

Neem contact op voor de mogelijkheden of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom in Velsen-Noord.

Ontdek de mogelijkheden

Kijk ook eens naar andere keukenonderdelen die je kunt vervangen zoals keukenfronten, inbouwapparatuur en werkbladen.